Primo incontro – Ankara

Prvo srečanje projekta, ki ga podpira Turška nacionalna agencija, Krepitev usposobljenosti zaposlenih v živilstvu na področju poklicnega zdravja in varnosti ter varnosti živil je potekalo 15. 01. 2020. Namen projekta je pripraviti gradiva za usposabljanje na področju varnosti in zdravja pri delu ter varnosti hrane in jih deliti na digitalni platformi. Program usposabljanja z videoposnetki na e-platformi bodo idejni rezultati projekta.

Sestanek je trajal dva dni;

Na sestanku so sodelovali koordinatorica projekta Aybüke Bengü Özmutaf in strokovnjak za projekte Sinan Özenç Dalgic v imenu gostiteljske organizacije sindikata Öz Gıda-İş; Eva Ivanisova in Miralava Kacaniova v imenu Univerze Nitra s Slovaške; Janja Luznik in Danijel Davidović v imenu Univerze v Mariboru iz Slovenije; Chiara Deu Anico in Cecilia Bolognesi v imenu IFOA iz Italije.

Prvi dan so vsi partnerji opravili terenski obisk tovarne piškotov Ülker Ankara, da bi se seznanili s področjem varnosti pri delu in varnosti hrane. Nato so partnerji obiskali Univerzitetni inštitut za varno hrano na Univerzi v Ankari, kjer je prof. dr. Nevzat Artık predstavil temo varnosti pri delu in varnost hrane.

Drugi dan začetnega srečanja se je nadaljeval na sedežu sindikata Öz Gıda-İş, kjer so partnerji predstavili svoje ustanove in svoje naloge v sklopu projekta Krepitev usposobljenosti zaposlenih v živilstvu na področju poklicnega zdravja in varnosti ter varnosti živil.
Na začetku sestanka je bilo odločeno, da bodo vsi partnerji pregledali literaturo o varstvu pri delu in varnosti hrane ter jo poslali Univerzi v Mariboru, ki bo pripravila skupno poročilo. Prav tako je bilo dogovorjeno, da bo 2. transnacionalno srečanje v času med 21. in 22. aprilom gostila Univerza v Mariboru iz Slovenije.

Download Section